• ПРАЗНИЧНА СОЛЕНА ТОРТА •

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

около 20 – 25бр. палачинки;

• руска салата „АПЕТИТО“;

ЗА УКРАСАТА:

• 4бр. варени яйца;

• маслинки;

• 1бр. малка консерва царевица;

• парченца слайс шунка;

ЗА  КРЕМА:

• цедено кисело мляко – 150 г;

• крема сирене – 150 г;

• топено сирене – 150г;

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ:

• яйца – 4 бр.;

• прясно мляко – 1л.;

• брашно – 400г;

• сода за хляб – 1/2щ. и сол по избор;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първо приготвяме палачинките. В купа се разбиват яйцата, след което се добавя прясното мляко и се обърква добре. Постепенно се добавя брашното и се бърка до хомогенизиране. Добавят се содата и солта и пак се разбърква. От сместа се изпичат палачинки в средно голям тиган, загрят на средна температура. Следва да смесим всички съставки за крема и добре да се разбъркват. Поставяме го в хладилника да се охлади. Вземаме ринг за торта и започваме да редим пластовете на тортата. Поставяме първата палачинка в ринга и я намазваме с руската салата. Следва втората палачинка, която намазваме с вече охладения крем и така редуваме, докато свършат палачинките. Последната я намазваме с крем, отгоре настъргваме сварените яйца, поръсваме с царевицата и украсяваме с парченцата шунка и маслинки. Готовата торта се оставя да престои в хладилника поне 3 часа, за да стегне добре и ароматът от съставките на плънката добре да попие в блатовете от палачинките.

 ДА ВИ Е СЛАДКО!