•ЗАДУШЕНИ КАРТОФКИ С КОПЪР И ЧЕСЪН НА ФУРНА•
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- пакет нарязани картофки на едри кубчета „Апетито“;
- олио за овалване на картофките;
- сол;
- копър;
- парченца краве масло за покриване на картофките;
- чесън на прах /по избор/;
- млечен сос „Апетито“;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изсипваме картофките в средно голяма тава /препоръчително е да е с достатъчно широко дъно, за да се разпределят равномерно и запекат еднакво всички картофки/. Овалваме ги в малко олио, сол и чесън на прах. Пълним тавичката с един пръст вода, покриваме я с фолио и слагаме в предварително загрята фурна на 200 º или 180º на вентилатор. След около 20 мин. махаме фолиото, слагаме парченца краве масло върху картофките и ги слагаме обратно във фурната до получаване на златист загар. След изпичането им посипваме с пресен копър и сервираме топлички с гарнитура от млечен сос „Апетито“;
ДА ВИ Е СЛАДКО!