•ЗАДУШЕНИ КАРТОФКИ С КОПЪР И ЧЕСЪН НА ФУРНА•

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • пакет нарязани картофки на едри кубчета „Апетито“;
  • олио за овалване на картофките;
  • сол;
  • копър;
  • парченца краве масло за покриване на картофките;
  • чесън на прах /по избор/;
  • млечен сос „Апетито“;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипваме картофките в средно голяма тава /препоръчително е да е с достатъчно широко дъно, за да се разпределят равномерно и запекат еднакво всички картофки/.  Овалваме ги в малко олио, сол и чесън на прах. Пълним тавичката с един пръст вода, покриваме я с фолио и слагаме в предварително загрята фурна на 200 º или 180º на вентилатор. След около 20 мин. махаме фолиото, слагаме парченца краве масло върху картофките и ги слагаме обратно във фурната до получаване на златист загар. След изпичането им посипваме с пресен копър и сервираме топлички с гарнитура от млечен сос „Апетито“;

ДА ВИ Е СЛАДКО!