ВИТАМИНОЗНА СУПА С КАРФИОЛ

От типично априлския и много полезен зеленчук може да си приготвите изключително здравословна и вкусна супа. За по-плътен и засищаш вкус като гарнитура към нея може да добавите салата „Аркадия“ – варени картофки, кисели краставички и яйца в лек горчичено – майонезен сос. Рецептата за витаминозната супичка може да прочетете тук.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ;

• 1 малък карфиол;

• 1 глава лук ;

• 2 суп. лъж. грис;

• сол, черен пипер;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Накъсваме карфиола на възможно най-малки розички и го слагаме във вряща, подсолена вода, докато омекне. След като е готов, изваждаме го от тенджерата и в тенджерата слагаме ситно нарязания лук. Докато лукът омеква, нарязваме карфиола на дребно, овкусяваме го със сол и черен пипер и го връщаме обратно в тенджерата. Добавяме маслото, подправките и млякото. Изчакваме супата да кипне и веднага добавяме гриса, който ще придаде гъстота на супата. Намаляме котлона и оставяме грисът да набъбне. Сервираме топла супата със ситно нарязан копър за пролетен вкус и свежест.

ДА ВИ Е СЛАДКО!