• ВИТАМИНОЗНА СУПА С КАРФИОЛ •
От типично априлския и много полезен зеленчук може да си приготвите изключително здравословна и вкусна супа. За по-плътен и засищаш вкус като гарнитура към нея може да добавите салата „Аркадия“ – варени картофки, кисели краставички и яйца в лек горчичено – майонезен сос. Рецептата за витаминозната супичка може да прочетете тук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ;
• 1 малък карфиол;
• 1 глава лук ;
• 2 суп. лъж. грис;
• сол, черен пипер;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсваме карфиола на възможно най-малки розички и го слагаме във вряща, подсолена вода, докато омекне. След като е готов, изваждаме го от тенджерата и в тенджерата слагаме ситно нарязания лук. Докато лукът омеква, нарязваме карфиола на дребно, овкусяваме го със сол и черен пипер и го връщаме обратно в тенджерата. Добавяме маслото, подправките и млякото. Изчакваме супата да кипне и веднага добавяме гриса, който ще придаде гъстота на супата. Намаляме котлона и оставяме грисът да набъбне. Сервираме топла супата със ситно нарязан копър за пролетен вкус и свежест.
ДА ВИ Е СЛАДКО!