•КЮФТЕНЦА ОТ ЛЕЩА С ЧЕСНОВ СОС•
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• чеснов сос „Апетито“;
• леща – 250гр;
• яйца – 2бр;
• масло – 125гр;
• сол;
• брашно;
• галета;
• черен пипер;
• червен пипер;
• чубрица;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лещата се сварява предварително до пълна готовност и добре се изцежда от водата. Замесва се пюре от лещата, яйцата и подправките. Важно е лещата да е добре охладена. Добавяме толкова брашно, колкото е необходимо, за да получим гъста смес. Слагаме сместа малко в хладилника, за да стегне. Намазняваме добре ръцете и оформяме кюфтенцата. След това ги овалваме в галетата. Подреждаме ги върху намазнена хартия за печена в тавичка и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°. Печем ги около 25мин. Задължително условие е да ги оставим да изстинат преди да ги отлепим от хартията. В противен случай ще се разрушат. Поднасяме ги гарнирани със свежа салата и чеснос сос „Апетито“.
По Ваше предпочитание в сместа може да сложите и леко люти чушки, моркови и лук.
ДА ВИ Е СЛАДКО!