•КЮФТЕНЦА ОТ ЛЕЩА С ЧЕСНОВ СОС•

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

• чеснов сос „Апетито“;

• леща – 250гр;

• яйца – 2бр;

• масло – 125гр;

• сол;

• брашно;

• галета;

• черен пипер;

• червен пипер;

• чубрица;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Лещата се сварява предварително до пълна готовност и добре се изцежда от водата. Замесва се пюре от лещата, яйцата и подправките. Важно е лещата да е добре охладена. Добавяме толкова брашно, колкото е необходимо, за да получим гъста смес. Слагаме сместа малко в хладилника, за да стегне. Намазняваме добре ръцете и оформяме кюфтенцата. След това ги овалваме в галетата. Подреждаме ги върху намазнена хартия за печена в тавичка и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°. Печем ги около 25мин. Задължително условие е да ги оставим да изстинат преди да ги отлепим от хартията. В противен случай ще се разрушат. Поднасяме ги гарнирани със свежа салата и чеснос сос „Апетито“.

По Ваше предпочитание в сместа може да сложите и леко люти чушки, моркови и лук. 

ДА ВИ Е СЛАДКО!