• ЕСЕНЕН ХУМУС •
Есента чука на вратата, дните стават все по-къси и времето прекарано вкъщи става все повече. Идват вечерите на домашния уют и вкусните трапези с любимите хора. Но дори и през студените месеци можем да се храним по-здравословно и да избягваме тежките и мазни храни. Затова Ви предлагаме една идея за универсална и здравословна разядка, която е засищаща и много полезна. Рецептата за вкусния есенен хумус може да видите тук:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• салата „Чушки с чесън“ 0.350кг. марка „Апетито“ – за да спестите доста време, необходимо за печене, белене и овкусяване на чушките;
• две чаши сварен нахут;
• 3 с.л. сусамов тахан;
• 1 с.л. смлян кимион;
• 1ч.л. сладък смлян червен пипер;
• 1/2 ч.л. хималайска сол;
• сок от 1 лимон;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всички продукти в кухненски робот и блендирайте до получаването на хомогенна паста. Преди това изцедете добре чушките от маринатата. Запазете я, ако е необходимо след блендирането да разредите малко сместа, използвайте маринатата. Овкусете допълнително с хималайска сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Готовият хумус може да съхранявате в плътно затворена кутия в хладилника около 4-5дни.
ДА ВИ Е СЛАДКО!