• ЕСЕНЕН ХУМУС •

Есента чука на вратата, дните стават все по-къси и времето прекарано вкъщи става все повече. Идват вечерите на домашния уют и вкусните трапези с любимите хора. Но дори и през студените месеци можем да се храним по-здравословно и да избягваме тежките и мазни храни. Затова Ви предлагаме една идея за универсална и здравословна разядка, която е засищаща и много полезна. Рецептата за вкусния есенен хумус може да видите тук:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

• салата „Чушки с чесън“ 0.350кг. марка „Апетито“ – за да спестите доста време, необходимо за печене, белене и овкусяване на чушките;

• две чаши сварен нахут;

• 3 с.л. сусамов тахан;

• 1 с.л. смлян кимион;

• 1ч.л. сладък смлян червен пипер;

• 1/2 ч.л. хималайска сол;

• сок от 1 лимон;

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете всички продукти в кухненски робот и блендирайте до получаването на хомогенна паста.  Преди това изцедете добре чушките от маринатата. Запазете я, ако е необходимо след блендирането да разредите малко сместа, използвайте маринатата. Овкусете допълнително с хималайска сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Готовият хумус може да съхранявате в плътно затворена кутия в хладилника около 4-5дни.

ДА ВИ Е СЛАДКО!